Ik ben Annemieke Risseeuw. Geboren en getogen in Cadzand, Zeeuws-Vlaanderen. Opgegroeid op de boerderij vlak aan zee. Nog steeds vind ik het heerlijk om - lopend langs het strand - schelpen te zoeken en te verzamelen. Dat doen we, mijn man en ik, nog steeds op onze verre reizen en hebben schelpen van alle wereldstranden verzameld. We kijken er met veel plezier naar.

 

In mijn vrije tijd vond ik het heerlijk om een wandeling te maken over de zandpaden en langs de vennen van de prachtige Cartierheide in Hapert, waar we 35 jaar gewoond en gewerkt hebben;  of op het strand van Cadzand haaientanden te zoeken, lekker uit te waaien en de frisse zilte lucht op te snuiven. Even aanleggen op een terrasje met een lekker drankje en een hapje maken het leven heerlijk en geven mij nieuwe energie.  Ik kan daarnaast ook erg genieten van ons mooie nieuwe huis en heerlijke rustig gelegen tuin, uitkijkend over de akkers. Per januari 2022 zijn we verhuisd naar Retranchement alwaar ik na voltooiing van de bouw van ons nieuwe huis op Achterweg 1B in het voorjaar van 2023 mijn praktijk weer nieuw leven ingeblazen heb. 

 

Sinds 1981 was ik docent bij de opleidingen voor Schoonheidsspecialist en Pedicure voor particuliere opleidingsinstituten in Eindhoven. Vanaf 2001 tot 2019 ben ik werkzaam geweest in  het MBO onderwijs bij het ROC Eindhoven, nu Summa College geheten, als docent Medische Basiskennis en praktijkdocent, maar ook heb ik vele taken vervuld in de onderwijsontwikkeling. Hier was ik docent aan MBO-3&4 (Allround) Schoonheidsspecialist.  Vooral de praktijklessen zoals o.a. de specialistische massages Shiatsu en Lymfedrainage, maar ook de theoretische lessen Medische Basiskennis en begeleiding van MBO studenten als mentor en stagedocent gaven mij altijd veel energie. Sinds 1 september 2019 ben ik met pensioen en kan nu de volle aandacht geven aan mijn praktijk natuurgeneeskunde, die ik na een onderbreking van 1 jaar i.v.m. verhuizing en de bouw van ons nieuwe huis in juni 2023 weer geopend heb.

 

Vanuit mijn interesse voor de mens als geheel, niet alleen van buiten, maar ook van binnen, heb ik de stap gezet om de 3-jarige HBO opleiding Natuurgeneeskundig Therapeut te volgen. Deze heb ik behaald in 2015, waarna ik mijn praktijk in 2016 aangevangen heb.  Verder heb ik ondertussen de HBO opleidingen Medische Basiskennis en de Psycho Sociale Basis Kennis met goed gevolg afgesloten. Daarnaast heb ik nog andere opleidingen gedaan, zoals o.a. Dorntherapie, omdat het bewegingsapparaat  - en alles wat blokkades daarin opwerpt - mijn uitzonderlijke interesse heeft, maar ook Massage bij Kanker heb ik gevolgd bij de vakcollega's in België. Ieder jaar neem ik deel aan webinars, workshops en cursussen om bij te blijven in het vak. Afgelopen jaar heb ik de vakgerichte scholingen Metamorfosemassage en Tafelopstellingen gevolgd, naast de jaarlijkse bijscholingen van de Medische en Psycho Sociale Basis Kennis. Bovendien houd ik mijn EHBO diploma up to date.

 

Vanuit mijn belangstelling naar het welzijn van de mens en hoe gezondheid voor een ieder van ons een andere betekenis heeft, is het mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren, vertrouwend op het zelfhelend vermogen van het lichaam en de invloed die ik daar als uw therapeut op kan uitoefenen.  Ik ben aldus heel belangstellend in mijn medemens en zal met hoofd, hart en handen mijn beroep uitoefenen om werkelijk iets te kunnen betekenen in jouw gezondheidsvraag.

 

SAMEN WERKEN AAN JOUW GEZONDHEID.