Ik ben Annemieke Risseeuw. Geboren en getogen in Cadzand, Zeeuws-Vlaanderen. Opgegroeid op de boerderij vlak aan zee. Nog steeds vind ik het heerlijk om - lopend langs het strand - schelpen te zoeken en te verzamelen. Dat doen we, mijn man en ik, nog steeds op onze verre reizen en hebben schelpen van alle wereldstranden verzameld. We kijken er met veel plezier naar.

 

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om een wandeling te maken over de zandpaden en langs de vennen van de prachtige Cartierheide in Hapert. Of op het strand van Cadzand haaientanden te zoeken en lekker uit te waaien en frisse zilte lucht op te snuiven. Even aanleggen op een terrasje met een lekker drankje en een hapje maken het leven heerlijk en geven mij nieuwe energie.  Ik kan daarnaast ook erg genieten van onze heerlijke rustig gelegen tuin, mijn gezin en onze gezellige kat, die ook zijn plekje in ons huis opeist. 

 

In 1981 behaalde ik mijn diploma's schoonheidsverzorging. Ik gaf sindsdien theorie en praktijklessen op verschillende particuliere opleidingen voor schoonheidsspecialiste in Eindhoven. In 2001 stapte ik over naar ROC Eindhoven Uiterlijke Verzorging, nu Summa College geheten. Hier geef ik parttime nog steeds les aan MBO-4 Allround Schoonheidsspecialist.  Dit jaar zijn dat vooral lessen Medische Basiskennis en Lymfedrainage. Bovendien ben ik loopbaanbegeleider. 

 

Vanuit mijn interesse voor de mens als geheel, niet alleen van buiten, maar ook van binnen, kwam ik terecht bij Zonnevlecht Academie in Budel, alwaar ik de Modulaire Beroepsopleiding Natuurgeneeskundig Therapeut gevolgd en behaald heb, alsmede de opleiding HBO Medische Basiskennis. Daarnaast heb ik nog andere opleidingen gedaan, zoals o.a. Dorntherapie, omdat het bewegingsapparaat  - en alles wat blokkades daarin opwerpt - mijn uitzonderlijke interesse heeft. 

 

Ik heb mijn Praktijk Natuurgeneeskunde Heel Wat Beter in Hapert opgestart in januari 2016. Na een leven, waarin ik naast mijn werk ook nog zorgde voor mijn gezin, manlief, zoon en dochter, is er - nu de kinderen de deur uit zijn - ruimte gekomen in mijn hoofd, maar ook in ons huis om dit prachtige vak uit te kunnen oefenen. Ik ben werkelijk heel belangstellend in mijn medemens en zal met hoofd, hart en handen mijn beroep uitoefenen om werkelijk iets te kunnen betekenen in jouw gezondheidsvraag.