Ik ben Annemieke Risseeuw. Geboren en getogen in Cadzand, Zeeuws-Vlaanderen. Opgegroeid op de boerderij vlak aan zee. Nog steeds vind ik het heerlijk om - lopend langs het strand - schelpen te zoeken en te verzamelen. Dat doen we, mijn man en ik, nog steeds op onze verre reizen en hebben schelpen van alle wereldstranden verzameld. We kijken er met veel plezier naar.

 

In mijn vrije tijd vond ik het heerlijk om een wandeling te maken over de zandpaden en langs de vennen van de prachtige Cartierheide in Hapert. waar we 35 jaar gewoond hebben.  Of op het strand van Cadzand haaientanden te zoeken en lekker uit te waaien en frisse zilte lucht op te snuiven. Even aanleggen op een terrasje met een lekker drankje en een hapje maken het leven heerlijk en geven mij nieuwe energie.  Ik kan daarnaast ook erg genieten van onze heerlijke rustig gelegen tuin, mijn gezin en onze gezellige kat, die ook zijn plekje in ons huis opeist. Per januari 2022 zijn we verhuisd naar Retranchement alwaar ik na voltooiing van de bouw van ons nieuwe huis op Achterweg 1B in het voorjaar van 2023 miin praktijk voort zal zetten.

 

In 1981 behaalde ik mijn diploma's schoonheidsverzorging. Ik gaf sindsdien theorie en praktijklessen op verschillende particuliere opleidingen voor schoonheidsspecialiste in Eindhoven. In 2001 stapte ik over naar ROC Eindhoven Uiterlijke Verzorging, nu Summa College geheten. Hier was ik docent aan MBO-3&4 (Allround) Schoonheidsspecialist.  Vooral de praktijklessen zoals o.a. de specialistische massages Shiatsu en Lymfedrainage, maar ook de theoretische lessen Medische Basiskennis gaven mij altijd energie. Sinds 1 september 2019 ben ik met pensioen en kan nu de volle aandacht geven aan mijn praktijk natuurgeneeskunde. 

 

Vanuit mijn interesse voor de mens als geheel, niet alleen van buiten, maar ook van binnen, heb ik de stap gezet om de Modulaire Beroepsopleiding Natuurgeneeskundig Therapeut te volgen. Deze heb ik behaald in 2015. Verder heb ik ondertussen  de HBO opleidingen Medische Basiskennis en de Psycho Sociale Basis Kennis met goed gevolg afgesloten. Daarnaast heb ik nog andere opleidingen gedaan, zoals o.a. Dorntherapie, omdat het bewegingsapparaat  - en alles wat blokkades daarin opwerpt - mijn uitzonderlijke interesse heeft, maar ook Massage bij Kanker bij de vakcollega's in België. Ieder jaar volg ik webinars, workshops en cursussen om bij te blijven in het vak en om geaccrediteerd te blijven als volwaardig lid van de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze), de beroepsorganisatie waar ik bij aangesloten ben en als registertherapeut bij de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). U kunt mij ook vinden in het Therapeuten Kompas. www.therapeutenkompas.nl. Afgelopen jaar heb ik vooral de vakgerichte scholingen Haptische Bekkenmassage en Metamorfosemassage gevolgd, naast de jaarlijkse bijscholingen van de Medische en Psycho Sociale Basis Kennis. Bovendien houd ik mij EHBO diploma up to date.

 

Ik heb mijn Praktijk Natuurgeneeskunde Heel Wat Beter in Hapert opgestart in januari 2016. Na een leven, waarin ik naast mijn werk ook nog zorgde voor mijn gezin, manlief, zoon en dochter, is er - nu de kinderen de deur uit zijn - ruimte gekomen in mijn hoofd, maar ook in ons huis om dit prachtige vak uit te kunnen oefenen. Ik ben werkelijk heel belangstellend in mijn medemens en zal met hoofd, hart en handen mijn beroep uitoefenen om werkelijk iets te kunnen betekenen in jouw gezondheidsvraag. 

 

SAMEN WERKEN AAN JOUW GEZONDHEID.